Verkoop
rechtstreeks
uit atelier
gostudio44-7.nl 
"De schilder van de veelkleurige, ondefinieerbare lyriek.
Op zijn werk valt niet zo makkelijk een etiket te plakken. Het te plaatsen in de traditie van de Amerikaanse action painting is iets te gemakkelijk. De mythe van het zogenaamde schilderbeest is al eerder ontmaskerd. “Stijlloosheid” is in het geval van Jos van den Berg een eretitel. Zijn belangstelling is veel breder dan alleen die van de abstract-expressionisten. Op een bijna gulzige manier absorbeert Jos alles wat hij tegenkomt, omdat vervolgens op gulle wijze terug te geven aan zijn publiek. Hij is de romanticus die van alle aspecten van het leven houdt en dat allemaal wil delen. Wanneer hij begint te schilderen kiest hij zijn thema intuïtief.

Gaandeweg het proces verandert dat thema nog vele malen. Ieder moment is een keuzemoment. Hij werkt in ruige kwast- en messtreken, in stapelingen van lagen. Hij verwerkt karton, papier, textiel, zilver- en koperfolies, bladgoud, dat ook rustig onder een laag verf verdwijnt. Hij krast in de verf om onderliggende flinters van kleur weer tevoorschijn te halen.

Zijn liefde voor etnische kunst is terug te zien in zijn vormen en kleurgebruik. De werelden van Papua en andere gebieden in Zuid Oost Azië en Zuid Afrika heeft hij veelvuldig geschilderd. Maar ook dichter bij huis: wanordelijke interieurs, pioenrozen, landschappen, exotische vogels, steden, de kosmos, rotstekeningen. Hij haalt inspiratie uit de sterrenkunde of neurowetenschappen.
Stijl, kleurgebruik, thematiek: alle is van een enorme veelzijdigheid. De weigering om een definitieve keuze te maken.”


Saskia Gras, kunsthistoricus

Schilderen vormt de hoofdmoot van Jos’ werk, maar ook werkt hij in glas en brons en aan installaties.

Doorbijten, ontdekken en verrassen zijn kernwoorden waarmee ik mijn leven tot nu toe het best kan typeren. Op deze site wil ik bepaalde aspecten van mijn leven met u delen, waarbij het kunstenaarschap centraal staat.

Schilderen
Ik teken en schilder vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden. In mijn woonhuis heb ik een atelier, dat ik in 2009 verruil voor een groter aan de Parallelweg 44-7. Dat deel ik met kunstenaar/grafisch ontwerper Cees van Rutten. De naam STUDIO 44-7 spreekt voor zich.

Aangesloten bij Stroom, Haags Centrum voor Beeldende Kunst.
Lid van Pulchri Studio, Den Haag.